Λόγοι επιλογής του ΠΜΣ

  • Home
  • /
  • Λόγοι επιλογής του ΠΜΣ

Νευροεπιστήμες. Διασύνδεση βασικής έρευνας με κλινική εφαρμογή


Η επόμενη γενιά νευροεπιστημόνων καλείται να προσεγγίζει και να αντιμετωπίζει τις παθήσεις του νευρικού συστήματος με διαφορετική φιλοσοφία και οπτική γωνία, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στην εξελισσόμενη τεχνολογία, συμπληρώνοντας, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τις σχετικές με τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, ανατομικές δομές που αμφότερες κρατούν ακόμη πολλά μυστικά και εμφανίζουν πλειάδα δυνατοτήτων για να αναδείξουν.

Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή και απόκτηση υψηλού επιστημονικού επιπέδου θεωρητικών και εφαρμοσμένων γνώσεων στον τομέα των νευροεπιστημών.

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος θα λάβουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω στις βασικές και κλινικές νευροεπιστήμες. Επιπλέον, αναμένεται να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να εφαρμόσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν περαιτέρω την αποκτηθείσα γνώση στην μετέπειτα καριέρα τους μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, εφαρμογής στη κλινική πράξη, σύνδεσης με την αγορά εργασίας και διιδρυματικών διασυνδέσεων.

Το πρόγραμμα προσανατολίζεται επίσης και στην ανάπτυξη των κριτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου και για ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο των νευροεπιστημών. 

Καθοδηγητική φιλοσοφία του πρόγραμμα είναι αφενός να εξασφαλίσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές σταθερά θεμέλια, σύγχρονες γνώσεις, μεθόδους και βασικές αρχές που θα τους καταστήσουν ικανούς για συνεχή εκπαίδευση, βελτίωση και δημιουργία καινοτομικού πνεύματος με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, και αφετέρου να καλλιεργήσει σε αυτούς τις κριτικές και δημιουργικές δεξιότητες που απαιτεί μια κοινωνικά και δεοντολογικά υπεύθυνη επαγγελματική δραστηριότητα.

Τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί και η πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα της ειδίκευσής τους.

>
Μετάβαση στο περιεχόμενο